У 2023 році День Києва припадає на 28 травня, інформує 24 Канал. Пропонуємо відзначити цю дату, приготувавши котлету по-київськи, яка стала однією з кулінарних візитівок України у світі.

До теми Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи

Як приготувати котлети по-київськи з гомілок: перевірені лайфхаки

Щоб страва смакувала по-особливому, варто дотримуватися рецептури та скористатися перевіреними порадами.

  1. Подбайте про якість м'яса.

Рекомендуємо обирати тільки упаковану продукцію від надійного виробника, як-от ТМ "Наша Ряба". Цей український бренд вже понад 20 років постачає якісну та свіжу курятину на прилавки магазинів, а серед його поціновувачів – мільйони українців. До того ж продукцію бренду можна знайти без зайвих зусиль та витрат часу, адже “Наша Ряба” – завжди поруч.

  1. Оберіть гомілки головним інгредієнтом.

Спробуйте приготувати котлети по-київськи із курячих гомілок від ТМ "Наша Ряба". Котлета матиме ідеальну форму, оригінальну подачу завдяки кісточці та потішить поєднанням ніжного м'яса, апетитної начинки та хрусткої скоринки.

  1. Не бійтеся експериментувати із зеленню.

Цей інгредієнт додає страві особливих ноток. Розмарин, базилік, кріп – кожен може обрати щось до смаку. Що стосується спецій, то тут вибір можна зупинити на суміші перців, паприці, насінню гірчиці, гранульованому часнику, порошку імбиру чи меленому мускатному горіху.

  1. Використайте дві техніки приготування, щоб отримати хрумку скоринку.

Кулінари радять спочатку смажити котлети в паніровці, а потім декілька хвилин запікати їх у духовці. Саме завдяки цьому страва буде мати приємну хрумку скоринку, а всередині – масло ідеальної консистенції.

Ці, здавалось би, очевидні лайфхаки допоможуть створити справді особливу страву. А як з курячих гомілок приготувати котлети по-київськи – ділимось у покроковому рецепті.

Рецепт котлет по-київськи із гомілок

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 7

Котлети по-київськи

Готуємо соковиті котлети по-київськи з курячих гомілок / Фото Shutterstock

Приготування:
  1. З курячих гомілок акуратно зніміть шкірку.
  2. М'ясо розріжте вздовж та відділіть від кістки. У підсумку у вас вийде філе і кістка.
  3. Філе з курячих гомілок відбийте, додайте солі та перцю до смаку.
  4. Заморожене вершкове масло розріжте на кубики, додайте зелень, натертий часник, паприку, сіль та перець.
  5. На край філе покладіть кістку. Посередині викладіть 2 кубики масла зі спеціями, посипте дрібно нарізаним кропом та загорніть у рулет.
  6. Яйця збийте із сіллю до пишної пінки. Обваляйте котлети спершу у борошні, потім – в яйці, далі – в панірувальних сухарях, ще раз в яйці та сухарях.
  7. У сотейник налийте соняшникову олію. Розігрійте її на середньому вогні та смажте там котлети з двох сторін до золотистої скоринки.
  8. Щоб масло було ідеальної консистенції, випікайте котлети 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подавайте котлети з картопляним пюре.

Смачного!