Науковці розповіли, чим небезпечні сосиски

- Читать новость на русском
Сосиски / Getty Images

У салямі, сосисках або шинці міститься консервант нітрит, який шкодить дихальним шляхам.

Особливо небезпечними такі продукти є для людей, які уже й без того страждають астмою, повідомляє ВВС з посиланням на дослідження науковців.

На думку вчених, вживання більше ніж чотирьох порцій переробленого м'яса на тиждень посилює симптоми астми. Перероблене м'ясо стає причиною важкого дихання, здавленості в грудях і задухи.

У дослідженні брали участь тисяча французів. Вчені спостерігали за їхнім життям протягом десяти років – з 2003 по 2013 роки.

Учасники дослідження, які їли більше встановленої вченими порції (4 сосиски), до кінця періоду дослідження страждали від більшої кількості ускладнень, пов'язаних з астмою.

Читайте також: Що їсти взимку, аби не хворіти: поради експертів

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я зарахувала перероблене червоне м'ясо до канцерогенів. На думку ВООЗ, сосиски, ковбаса і бекон викликають рак товстої кишки.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук