Вчені з університету Темпла довели, що оливкова олія здатна захистити пам’ять і покращує здатність до навчання, пише Medical Express.

Також зменшує утворення бляшок і нейрофібрилярних клубків в головному мозку. Такі утворення є стандартними ознаками хвороби Альцгеймера.

Читайте також: Прихильники фаст-фуду більше схильні до суїциду: дослідження

"Ми виявили, що оливкова олія зменшує запалення мозку, але найголовніше, вона активізує процес аутофагії, тобто знищення утворень в клітинах. Клітка мозку мишей, яких годували їжею, збагаченою оливковою олією, мала вищі рівні аутофагії і знижені рівні амілоїдних бляшок. Тому у них краще працювала пам'ять і взагалі нейрони добре контактували один з одним", – пояснив автор дослідження Доменіко Пратіко.

Вчені переконані, що вживання оливкової олії може принести організму більше користі, ніж овочі та фрукти. Це можна пояснити тим, що у людей, які живуть в Середземномор’ї, майже немає проблем зі здоров’ям і у їх раціоні завжди присутня оливкова олія.

Зараз дослідники хочуть з’ясувати, чи допомагає вживання оливкової олії на пізньому етапі захворювання, коли розлад вже діагностували.