Сирна запіканка з полуницею: смачний рецепт

Рецепт сирної запіканки з полуницею
Рецепт сирної запіканки з полуницею / Фото з відкритих джерел

У сезон полуниць приготуйте сирну запіканку з цими ягодами. Запіканка виходить ніжною, ароматною та добре зберігає форму. Подати таку запіканку можна до сніданку або як окремий десерт.

Рецепт сирної запіканки з полуницею

Інгредієнти для запіканки:

500 г сиру

100 г сметани або йогурту

3 яйця

75 г манки

125 г цукру

Дрібка ваніліну

Дрібка солі

Крихти печива

Вершкове масло

Інгредієнти для соусу:

500 г полуниці

100 мл води

100 г цукру

20 г крохмалю

Рецепт приготування сирної запіканки з полуницею

Читайте також: Смачно, як у дитинстві: рецепт вареників з вишнею

Яєчні білки добре збити з дрібкою солі та ваніліну у пишну піну. За допомогою блендера збити сир, сметану, яєчні жовтки, манну крупу і цукор до однорідної маси. Акуратно вливати збиті білки та постійно перемішати.

Форму для випічки добре змастити маслом і обсипати крихтами печива. Викласти сирну масу. Випікати протягом 1 години у духовці, розігрітій до 160 С. Потім вимкнути і дати запіканці охолонути.

Відокремити 150 г полуниці і збити в однорідне пюре. Змішати пюре з цукром і поставити на вогонь. Крохмаль змішати з холодною водою і додати в пюре, весь час помішуючи. Довести соус до кипіння і проварити протягом декількох хвилин. Викласти на сирну запіканку свіжі ягоди і полити теплим соусом.

Джерело: Ivona
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук