Вчені знайшли нову незвичну користь від текіли

1125 Читать новость на русском
Текіла
Текіла / Фото з відкритих джерел

Вчені виявили зв'язок між текілою і схудненням: підсолоджувач, який міститься в рослині агави, може знизити рівень глюкози в крові.

Відповідне дослідження провело Американське хімічне товариство. Експерти вивчили вплив текіли на рівень глюкози в крові, і виявило, що цукор в рослині, з якого виробляється текіла, може допомогти знизити рівень цукру в крові.

Читайте також: Людство може повністю відмовитись від алкоголю в майбутньому: вчені назвали причину

Природний підсолоджувач, який є у рослині агави, називається агавінамі і не засвоюється організмом, тому не підвищить рівень цукру в крові.

Під час дослідження експерти виявили, що миші, які перебували на стандартній дієті, а потім пили воду з додаванням агавінов, починали їсти менше і мали нижчий рівень цукру в крові, ніж миші, що не споживали агавіни.

Також гризуни, що вживали агавіни, продукували гормон під назвою GLP-1, який довше утримує відчуття ситості і виробляє інсулін. Фахівці вважають, що агавіни можуть бути корисні людям з діабетом другого типу або які борються із зайвою вагою.

Джерело: Lifestyle
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук