Як приготувати тірамісу: покроковий рецепт у фото

Як приготувати тірамісу дома
Як приготувати тірамісу дома / Фото з відкритих джерел

Тірамісу – це смачний італійський десерт, який готується без випічки, але має насичений і ніжний смак.

Читайте далі рецепт тірамісу, який поєднує в собі смак ніжного вершкового крему і терпкої кави.

Читайте також: Теплий салат з креветками і кабачками від Джеймі Олівера за 15 хвилин: легкий рецепт

Інгредієнти

6 яєць

4 столові ложки цукру

500 г маскарпоне

1 маленька щіпка солі

300 мл еспрессо

30 мл кавового лікеру або коньяку

250 г печива савоярді

2 столові ложки какао або тертого шоколаду (для прикрашання).

Рецепт приготування тірамісу

Помийте яйця. Це варто зробити, оскільки під час приготування тірамісу яйця не будуть термічно оброблятися.

Акуратно відокремте жовтки від білків. Білки поставте у холодильник. Додайте у жовтки цукор і розітріть суміш до білого кольору. Можете скористуватися міксером, збиваючи на невеликій швидкості.

Відокремте жовтки від білків

Жовтки розітріть з цукором

Маскарпоне трохи розімніть та додайте до жовтків. Добре розмішайте отриману суміш.

Маскарпоне додайте до жовтків

Витягніть з холодильника білки і збийте з сіллю до утворення густої піни. Щоб перевірити, чи готові білки, треба акуратно перевернуть ємність і при цьому білки мають залишаться в мисці.

Збиту білкову масу поступово введіть у крем, обережно перемішуючи після додавання кожної ложки. Перемішувати потрібно акуратно, круговими рухами від низу до верху, щоб крем не втратив свою легкість. В результаті повинна вийти суміш, яка нагадує згущене молоко за консистенцією та кольором.

Збиту білкову масу введіть у крем

Змішайте холодне еспресо з лікером або коньяком.

Змішайте еспресо з лікером

Кожне печиво опустіть у кавову суміш на 2 секунди і розкладіть в форму, викладаючи перший шар десерту. На шар савоярді викладіть половину крему та розподіліть по всій формі.

Печиво опустіть у кавову суміш

На шар печива викладіть половину крему

Зверху покладіть другий шар печива, просоченого кави і накрийте його залишками вершкового крему.

Поставте тірамісу у холодильник на 8-10 годин. Стільки часу треба, аби крем повністю загус.

Поставте тірамісу у холодильник

Перед подачею посипте десерт какао або тертим шоколадом.

Смачного! 

Джерело: lifehacker
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук