Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      На Запоріжжі в оздоровчому комплексі отруїлися 28 дітей

      На Запоріжжі в оздоровчому комплексі масово отруїлися діти
      На Запоріжжі в оздоровчому комплексі масово отруїлися діти / Ілюстративне фото

      В оздоровчому комплексі "Маяк", що на Запоріжжі, отруїлися 28 дітей та 2 дорослих. Постраждалі звернулися із скаргами на розлад шлунку до медичного пункту табору. Випадки захворювання дітей зареєстровані в 13 загонах із 19 (від 1 до 4 хворих дітей у кожному).

      Про це повідомили у Державній службі з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

      Читайте також: У Києві масово отруїлися військові курсанти, – ЗСУ

      14 червня о 22:00 надійшло повідомлення від директора відокремленого оздоровчого комплексу "Маяк" АТ "Мотор Січ" ПАТ "Мотор Січ" про звернення дітей із скаргами на розлад шлунку до медичного пункту табору. До вечора звернулося 30 осіб, у тому числі 28 дітей. Стан хворих, які зверталися за медичною допомогою був легкого та середнього ступеню важкості,
      – йдеться у повідомленні.

      Того ж дня фахівцями розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування та обстеження закладу та медичний огляд усіх дітей і персоналу.

      За результатами перевірки закладу встановлено, що харчування організовує ВП ОК "Маяк" АТ "Мотор-Січ".

      Згідно з повідомленням при обстеженні оздоровчого комплексу встановлено ряд порушень санітарних вимог. А саме "відсутнє проточне гаряче водопостачання для миття рук дітей, не створені умови для миття внутрішньоцехового обладнання та ємності для третіх страв, перспективне двотижневе меню не дотримується".

      Читайте також: 8 продуктів, які найчастіше призводять до отруєнь

      "Для дитячого харчування використовуються заборонені продукти (вода питна сильногазована); затверджений технологічною картою вид продукції не відповідає фактичному (чверть куряча замінена на крило куряче); журнал бракеражу сирої продукції ведеться нерегулярно; порушується технологія приготування страв та обробки овочів; не дотримуються вимоги підготовки сировини, зокрема процес дефростації м’яса тощо", – зазначають фахівці.

      Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває.

      Зазначається, що на території дитячого оздоровчого закладу також організований відпочинок 85 дорослих — страви для них також готуються у харчоблоці табору.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук