Нове помешкання для клешоногих відповідає усім міжнародним стандартам, - запевняють співробітники звіринцю.

“По-перше він відповідає нормам площі для даного виду тварин. Також тут врахована і водяна поверхня, де ведмеді можуть виявляти свою природну поведінку. Це конструкція для лазіння. Тобто тут все є щоб себе добре почувати і фізично і емоційно”, - каже завідувач відділу хижих тварин Марія Палькіна.

Нині в столичному зоопарку мешкає 9 ведмедів, серед яких є гімалайські, уссурійські і тянь-шанські. Першими обживатися у вольєрі випустили наймолодших карпатських бурих ведмежат Потапа і Настю, яким ще не виповнилося й двох років. Малюки із великим задоволенням бавляться і пустують у новому просторому приміщенні.

“Спочатку їли тільки мед та згущене молоко. Кашу взагалі не їли з м’ясом. На сьогоднішній день з ними постійно працювали спеціалісти, тому вони зараз їдять всі продукти, які є в нас в раціоні. Потап, він більш м’який, а Настя вередлива. Вона в нього відбирає їжу, б’є його. Вони самі розберуться, вони дикі тварини”, - каже директор київського зоопарку Олексій Толстоухов.

Керівництво зоопарку обіцяє, що до кінця року колекція звіринцю поповниться двома азіатськими слонихами з Лаосу. 220 тисяч євро для їхньої покупки готові надати кілька народних депутатів. Утім, до цього моменту потрібно реконструювати слонівник.

“Асоціація європейських зоопарків ніякій державі не дозволить придбати слонів, якщо не приїде комісія та не визначить умови їх проживання”, - каже екс-мер Києва, народний депутат Олександр Омельченко.

Окрім ведмежатника і слонівника цього року зоопарк планує реконструювати жирафник, птахівню і острів звірів. За програмою екологічного розвитку мають бути створені 5 озер та новий вольєр для хижих птахів.