“Те, що наші військові його утримують – ци питання зрозуміле. Він потрібен нам просто як така м’ясорубка, в якій ми зараз перемелюємо сили сепаратистів. Вони атакують, вони несуть значно більші втрати, ніж ми: в бронетехніці, в живій силі. І, відповідно, для української сторони зараз утримання аеропорту – це надвигідна тема”, - сказав командир полку “Азов” в ефірі телеканалу новин “24”.

Інша справа – навіщо він сепаратистам? Тому що як інфраструктурне утворення він уже з себе нічого не уявляє. Значно простіше за допомогою стройбата Росії побудувати десь нове летовище, наприклад, між Донецьком і Сніжним,
- зазначив Білецький.

На його думку, терористи продовжують атаки на аеропорт Донецька, щоб “прибрати майбутній плацдарм наступу українських військ на Донецьк”. “Можна також нераціонально пояснити це військовою традицією Росії – тупо ламатися у закриті двері і не зважати на будь-які втрати”, - сказав командир “Азову”.

Читайте також: Бірюков розповів, як “обдовбані” наркотиками терористи нападають на Донецький аеропорт

Як відомо, від постійних обстрілів терористами донецький аеропорт перетворився на руїни. Серйозних руйнувань зазнали й будівлі навколо аеропорту.