Автомобільний ґаджет CarVi

Ґаджет під назвою CarVi попередить про можливе зіткнення чи небезпечний маневр сусідньої машини. Це – невеликий круглий пристрій, який кріпиться за салонним дзеркалом заднього бачення. Всередині корпусу – HD-камера, три-осьовий акселерометр, адаптер Wi-Fi, мікрофон, динамік і слот для карти microSD.

Функціонує CarVi в парі з мобільним пристроєм Android чи iOS через спеціальний мобільний додаток. Система в режимі реального часу аналізує поведінку автомобілів, які їдуть поруч або спереду. Якщо зафіксує раптовий ризикований маневр чи небезпечне зближення, то одразу видасть звукове попередження.

Крім того, пристрій постійно накопичує дані про стиль водіння і на основі статистики може давати рекомендації щодо підвищення безпеки руху чи покращення навичок. Це, передусім, буде корисно водіям-початківцям. Наразі CarVi можна зарезервувати на ресурсі Indiegogo за 300 доларів. Поставки розпочнуться у серпні. Ринкова ціна становитиме 450 доларів.

Відеоігри майбутнього

Компанія представила відео шутера, події якого розгортаються в додатковій реальності. Головний герой – офісний працівник. Одягнувши окуляри віртуальної реальності, він починає маніпулювати програмами, поштою, а потім приміщення заповнюють роботи, яких потрібно знищувати.

Щоправда, презентоване відео поки лише демонструє технології майбутнього, і наскільки ця гра близька до втілення у реальний ринковий продукт – не відомо. Можливо, пришвидшити розробку допоможуть інвестиції – нещодавно компанія Google вклала у Magic Leap понад півмільярда доларів.