Про це повідомляє прес-служба УЗГ МВС України.

“Стаття 12 Закону України “Про міліцію” чітко вказує, що у разі групового нападу на працівників міліції, що загрожує їхньому життю та здоров`ю, правоохоронці мають право застосовувати вогнепальну зброю”, - йдеться в повідомленні.

“Учора міліціонери діяли не так жорстко, як дозволяє їм у цій ситуації закон. Стосовно тих, хто вчиняв активні протиправні дії застосовували лише спеціальні засоби активної оборони, які використовуються під час несення служби з охорони громадського порядку. Зокрема, це сльозогінний газ, спеціальні засоби для відстрілу гумовими кулями несмертельної дії та світло-шумові гранати”, - сказав Матвєйцов.

Читайте також: Спалений транспорт, водомети, кров, гумові кулі – неспокійна ніч у столиці [Фото]

Він також наголосив на тому, що водомети учора використовувалися лише для того, аби загасити пожежі, які були спричинені мітингувальниками.

Нагадаємо, вчора у столиці поблизу стадіону "Динамо" згоріла майже вся спецтехніка і автобуси, які належать МВС. Проти демонстрантів застосували водомети, проте потім у міліції заявили, що водометами вони гасили пожежу. Зауважимо, водомети не можна застосовувати при температурі нижче 0 градусів.