Андрій Тетерук, комбат "Миротворця", один із двох сотень депутатів, яких обрали уперше. Новачків стільки, що навіть охоронці в руках тримають підказки з їхніми портретами. Всім неофітам віце-спікер Руслан Кошулинський влаштував майстер-клас з натискання кнопок. Пресу на це дійство не пустили.

Новачки - різні. Дехто взагалі ніколи не був у стінах парламенту, дехто тут знає все. А дехто боїться, що не втримається і пустить у хід кулаки.

Підготовча група, в яку входять маститі депутати, від ранку вирішували, як працюватиме Рада. На порядку денному 118 питань.

Після того, як депутати були розсаджені, розподілялись комітети. Їх буде 27. "Опозиційний блок" одразу заявив, що прагне отримати 6. І ще створити новий.

Паралельно з розподілом комітетів, депутати вирішували, як обиратимуть спікера. "Батьківщина" з кандидатом визначилась. Сподівається, що вся коаліція її підтримає.

Крім голови Ради, завтра депутати мають обрати тимчасову президію та віце-спікера, проголосувати за кандидатуру прем'єра, сформувати коаліцію. А сьогодні затвердити всі процедури. Депутати божаться, що допоки всі питання не вирішать – парламент не залишать.

Нагадаємо, що офіційне підписання проекту коаліційної угоди має відбутися під час першого засідання Верховної Ради України – 27 листпопада, коли буде створено парламентські фракції.