З самого ранку лідери фракцій, за винятком комуністів, кілька разів консультувалися в кабінеті спікера. У гостьовій ложі сесійної зали чекали представники місії Європарламенту - Олександр Кваснєвський та Пет Кокс.

Регіонал Геннадій Васильєв - голова робочої групи, яка працювала над законопроектом щодо лікування засуджених за кордоном, відзвітував про відсутність результатів роботи.

Усі законопроекти щодо лікування засуджених, які зареєструвала опозиція, спікер Володимир Рибак відправив на доопрацювання.

Тим часом лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов нагадав ще про два євроінтеграційні законопроекти - про прокуратуру та вибори народних депутатів. Вони теж - не готові.

Голова ВР відпустив депутатів до вівторка.

Олександр Кваснєвський та Пет Кокс перед відльотом у Брюссель у стінах українського парламенту пообіцяли депутатам подумати до вівторка. Однак, це вже крайній термін, коли мають бути ухвалені всі три законопроекти.

Євроспостерігачі з Верховної Ради одразу вирушили до Брюсселя.

У Європарламенті після доповіді Кокса та Кваснєвського вирішили таки дати Верховній Раді шанс і продовжили місію до Вільнюського саміту - 28 листопада. Члени моніторингової місії повернуться в Україну вже наступного тижня. Спостерігачі заявили, що оцінюють шанси позитивного розвитку ситуації в Україні як 50:50.