Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Як повідомляється, під час досудового розслідування встановлено, що в березні 2014 року між ПАТ та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу.

Діючи всупереч інтересам держави, голова правління "Укргазвидобування" і його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю ,
— йдеться у повідомленні.

Зараз, як зазначається, посадовим особам "Укргазвидобування" винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, Печерський районний суд міста Києва від 20 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводить ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

До слова, за матеріалами СБУ Генеральна прокуратура України повідомила про підозру голові районного суду Житомира та двом його спільникам.