"Ми не дозволимо цій антиукраїнській владі торгувати Україною та вкрасти у нас і наших дітей європейське майбутнє! Ми – громадяни, що зібралися на Віче на Європейській площі у Києві, керуючись положеннями статті 5 Конституції України, відповідно до якої єдиним джерелом влади в Україні є народ, – ухвалили наступні рішення", - зачитав зі сцени на мітингу у столиці Олександр Турчинов.

1. Вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів та ухвалення рішення про відмову від курсу на європейську інтеграцію.

2. Вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради України, на якій терміново розглянути та ухвалити всі необхідні євроінтеграційні закони, у тому числі про лікування засуджених за кордоном та про прокуратуру. Відповідне звернення трьох фракцій і необхідні підписи вже передані до Верховної Ради.

У разі неспроможності Верховної Ради ухвалити необхідні закони, відмови парламентської більшості голосувати за них, домагатися розпуску парламенту та проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Читайте також: Досить жити у старому радянському бараку, — Луценко

3. Вимагати від президента України Віктора Януковича негайно скасувати рішення уряду Азарова, припинити політичні репресії, звільнити Юлію Тимошенко, відновити курс на європейську інтеграцію та підписати Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом на вільнюському саміті "Східного партнерства".

У разі відмови Президента виконати свої конституційні обов’язки та непідписання Угоди, домагатися імпічменту президенту Януковичу за державну зраду, зрив підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом та закликати всі демократичні країни світу негайно застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його корумпованого режиму.

4. Звернутися до керівників Європейського Союзу, голів держав та урядів усіх 28 країн його членів із закликом не закривати двері Україні в Європу, створити умови для підписання Угоди про Асоціацію після зміни влади в країні.

5. Забезпечити координацію дій опозиції, громадськості та всіх українських проєвропейських сил.

Читайте також: Маємо завершити те, що не доробили після Помаранчевої революції, — Тимошенко

За даними МВС, на опозиційному мітингу зібралися близько 2 тисяч людей. Проте очевидці стверджують, що людей значно більше, називають різні цифри: від кількох десятків до 100 тисяч.