Скандальні законопроекти

Сьогодні у Верховній Раді було ухвалено 11 законопроектів. За проект бюджету-2014 проголосували без обговорення. Ще 9 за законопроектів нардепам довелось голосувати підняттям рук.

Опозиція внесла до Ради проекти постанов про скасування ухвалених сьогодні законопроектів як таких, що порушують Конституцію та Регламент Верховної Ради.

Спікер парламенту Володимир Рибак вже направив Вікторові Януковичу на підпис п’ять з одинадцяти ухвалених сьогодні законів. За даними ЗМІ, Янукович вже підписав їх.


Нардеп від фракції УДАР, екс-глава Мінфіну Віктор Пинзеник вважає, що прийнятий сьогодні бюджет на 2014 рік – є трагедією для України.

Медійні організації вимагають у Президента Віктора Януковича накласти вето на прийнятий сьогодні закон регіоналів Бориса Колеснікова і Володимира Олійника.

Народний депутат Віктор Балога заявив, що законопроект № 3879, за який сьогодні проголосувала більшість у парламенті, - це щось набагато гірше, ніж “реставрація сталінізму”.

А от під стінами Верховної Ради України у Маріїнському парку зібралося понад 10 тисяч прихильників Партії регіонів, які підтримують прийняття бюджету на 2014 рік.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що влада України намагається зробити криміналом усе, що робилося під час Євромайдану.

Травмовані нардепи

Нардепи від опозиційних фракцій вимагають від ГПУ порушити справу проти "регіонала" Володимира Малишева за побиття у сесійній залі парламенту Марії Іонової, депутата від УДАРу. Регіонал вдарив її кулаком по голові.

Вже ввечері Іонову забрала карета швидкої допомоги.





Як повідомлялося раніше сьогодні під час засідання парламенту депутату Партії регіонів Володимиру Малишеву розбили голову.

Народний депутат фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва розповіла, що Володимиру Малишеву наклали 6 швів.

Чорновол виписали з лікарні

Громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновол виписали з лікарні.


З лікарні Чорновол забирав чоловік Микола Березовський і батько. Незважаючи на виписку, журналістка досі відчуває сильний головний біль.

"Я не можу взагалі дивитися на рухому картинку, наприклад телевізор, мені важко переглядати інтернет, дуже важко працювати", - поскаржилася Чорновол.

Чорновол розповіла, що її вже двічі допитували слідчі. Найближчим часом журналістку чекає ще один допит.

Майдан готується захищатися

А тим часом на Майдані готуються оборонятися. Народний депутат Анатолій Гриценко запевнив, що сьогоднішня ніч у центрі Києва пройшла спокійно, втім, влада не відмовилася від силових дій проти Майдану.

Близько двох сотень учасників Антимайдану невеликими групами зійшлися на Майдан Незалежності. Поблизу Маріїнського парку трапився конфлікт між активістами Антимайдану і Євромайдану.

Прихильники регіоналів кажуть - їм набридли барикади на Майдані і тому вони просять учасників Євромайдану - розійтися.


Згідно із рішенням Печерського райсуду Києва, автомайданівця Сергія Пояркова позбавили права керувати транспортним засобом на 6 місяців.
До ймовірного напливу пацієнтів готуються у хірургічному відділенні Київської клінічної лікарні №18 (бульварі Тараса Шевченка, 17): тут доставляють ліжка у всі палати, 6 місць облаштували в коридорі.