За словами Ганни Герман, зустріч проходить у кабінеті очільника РНБО Андрія Клюєва. У переговорах беруть участь Юрій Луценко від об’єднання "Майдан", Руслан Кошулинський від партії "Свобода", Віталій Ковальчук від УДАРу та Олександр Турчинов від "Батьківщини".

"Від влади присутні Клюєв, Андрій Портнов та Олена Лукаш. І ми маємо надію, що сьогодні буде зроблено перший крок для розуміння того, в який спосіб ми домовлятимемося і на які компроміси вдасться піти", - додала регіоналка.

Герман вважає позитивним сигналом уже сам факт початку переговорів. Представників опозиції, за її словами, переговірники від влади чекали цілий день.

Читайте також: За участь у заворушеннях у центрі Києва міліція затримала 31 особу

Нардеп сподівається, що початок переговорів може вплинути на ті радикальні групи, які, за словами Герман, ініціювали сутички з міліцією на вулиці Грушевського в Києві та, на її думку, поставили Україну на межу громадянської війни.

У Юрія Луценка повідомляють водночас, що поки що в РНБО тривають лише попередні консультації між владою, опозицією та громадськістю щодо організації переговорів.

Нагадаємо, вчора лідер УДАРу Віталій Кличко переговорив з Президентом Віктором Януковичем у Межигір'ї. Гарант пообіцяв, що 20 січня буде створена комісія з врегулювання політичної кризи.