"Статус Пiдгорецького замку, який є державним музеєм, залишається незмiнним. Жодного доручення чи розпорядження про створення в ньому державної резиденцiї президент України не давав", — заявив керiвник Головного управлiння забезпечення доступу до публiчної iнформацiї адмiнiстрацiї президента Денис Іванеско.

Він нагадав, що у сiчнi 2011 року директор Львiвської нацiональної галереї мистецтв Борис Возницький у листi до президента просив про надання державної пiдтримки у реставрацiї Пiдгорецького замку.

Зокрема, за словами Іванеска, Возницький пропонував створити на верхньому поверсi замку урядову резиденцiю.

"Кошти на реставрацiю перестали надходити за часiв уряду Тимошенко... роботи проводяться власними силами, iнодi допомагають спонсори", — цитується у відповіді на запит лист Возницького.

"Президент України доручив Кабiнету Мiнiстрiв вжити заходiв щодо пiдтримки музеїв та замкiв Львiвщини, зокрема щодо фiнансування реконструкцiї Пiдгорецького замку. Iдею створення урядової резиденцiї не було підтримано", — написав Іванеско.

За його словами, Янукович "зацiкавлений у збереженнi та реконструкцiї Пiдгорецького замку як унiкального об'єкта культурної спадщини України".