"Було дуже багато пропозицій, ось величезний список імен надіслали наші читачі, користувачі мережі інтернет, але спільно гуртом з журналістами і зоотехніками вибрали ім'я. Така вже традиція, ну як би шануючи маму, так вони вибирають завжди імена на букву "Т", - розповіла прес-секретар Київського зоопарку Анжеліка Комарова.

Від самої Тутсі, мами новонародженого, колись відмовилась мама і працівникам зоопарку довелося вигодовувати її із пляшечки. На щастя, материнський інстинкт самої Тутсі не підвів, вона вигодувала всіх своїх малюків самостійно. Тоша - четвертий з її дитинчат. Під опікою мами він буде не довго.

Працівники зоопарку дбають про те, як уберегти від морозів не лише Тошу, а й інших малюків. Наприклад, на Різдво в зоопарку на світ з’явилось і дитинча лами. Поки що малюк гріється біля своїх батьків, але із посиленням морозів малого з мамою доведеться забрати в приміщення.

Більше за все зоотехніки переживають за журавлів, які відмовилися восени летіти у вирій і поселились в столичному зоопарку поруч з гусьми. Пониження температури навіть на 10 градусів може вбити птахів.