Цього року авторитетні контори уже зробили свої ставки. На думку більшості букмекерів, сходинку першості посяде представниця Данії. Українці Златі Огневич, за різними прогнозами, відводять сьоме-дев'яте місця.

1-е місце: Еммілі де Форест (Данія), 20 років, пісня "Only Teardrops":

Національний відбір на пісенний конкурс в Данії щорічно відбувається в рамках шоу Dansk Melodi Grand Prix. У фіналі відбору 26 січня виступили 10 конкурсантів, яких відібрали раніше. З них троє вийшли у суперфінал, в якому журі та глядачі одноголосно віддали перевагу Емілі.

2-е місце Маргарет Бергер (Норвегія), 27 років, пісня "I Feed You My Love":

На батьківщині Маргарет отримала популярність після участі в норвезькій версії телешоу "Pop Idol", де зайняла друге місце. У 2004-му під лейблом Sony BMG дівчина випустила дебютний альбом "Charmeleon", що досяг четвертого місця в норвезьких чартах. У 2007-му через проблеми в особистому житті співачка на деякий час покинула сцену.

У 2013-му після довгих умовлянь дівчина погодилася на участь у конкурсі "Melodi Grand Prix" і здобула перемогу.

3-е місце Діна Гаріпова (Росія), 21 рік, пісня "What If":

Діна Гаріпова - переможниця шоу "Голос".
Конкурсантку самостійно відібрав "Перший канал", а пісню What If написали шведські продюсери Габріель Аларес і Йоаким Бйорнберг у співавторстві з екс-бас-гітаристом гурту "Автограф" Леонідом Гуткіним.

4-е місце група Cascada (Німеччина), пісня "Glorious":

Німецька група, яка створює музику в стилі Eurodance, заснована в Бонні у 2004 році. Відома хітами "Everytime We Touch" (переміг на World Music Award у 2007-му), "What Hurts the Most" (очолив Еврочарт у 2008-му), "Evacuate The Dancefloor" (став першим в європейських чартах в 2009-му) .

5-е місце група Koza Mostra і Агафон Іаковідіс, 58 років, (Греція), пісня "Alcohol Is Free":

Грецький колектив з міста Салоніки виступає у стилі інді-рок і ска. Його фронтмен - Еліас Козас, на честь нього і названо гурт. На пісенному конкурсі група виступить разом із співвітчизником Агафонасом Іаковідісом. Останній походить із родини переселенців з Малої Азії. Самостійно освоїв майже всі струнні інструменти, що використовуються в жанрі ребетіко: бузуки, баглами, гітару, уд, тзуру, мандол, мандоліну.

7-9 місця Злата Огневич, 27 років, Україна, пісня "Gravity":

Цьогоріч на "Євробаченні-2013" Україну представить співачка Злата Огневич, яка із 40 балами стала переможницею національного відбору.

Вперше Злата виборювала участь у євроконкурсі ще у 2010 році, але тоді її обігнала співачка Альоша. Наступного року з піснею "Зозуля" виконавиця також не змогла посісти місце в рейтингу найкращих, і на "Євробачення-2011" поїхала Міка Ньютон.

Ще в березні Злата завершила роботу над кліпом на пісню "Gravity", з якою і виступатиме на пісенному конкурсі.

До слова, українку співачку визнали найкрасивішою учасницею пісенного конкурсу "Євробачення-2013" за її природну красу і чарівність.

Зовнішність конкурсанток оцінили азербайджанські експерти і присудили перемогу нашої 27-річній Златі.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2013" пройде з 14 до 18 травня в Мальме - третьому за величиною місті Швеції.

Українка Злата Огневич виступить під сьомим номером з піснею "Gravity".