На перший погляд, у цьому салаті цілком звичні інгредієнти, якими навряд чи когось здивуєш. Однак варто додати секретний соус, аби враження було категорично протилежним. 24 Канал пропонує рецепт, який поширив портал Ukr.Media.
Не пропустіть Обов'язковий атрибут свята: рецепт різдвяного калача
Рецепт салату Глехурад
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 3 листочки пекінської капусти;
– 2 – 3 огірки;
– 3 помідори;
– 1 цибулина;
– зелень – до смаку;
– 50 грамів волоських горіхів;
– 5 – 6 редисок;
– 1 солодкий перець;
– 2 зубчики часнику;
– 5 столових ложок оливкової олії;
– 1 столова ложка яблучного оцту;
– чорний перець і сіль – до смаку.
Приготування:
Наріжте всі овочі: огірки, помідори, цибулю, солодкий перець і пекінську капусту. Якщо немає пекінської капусти, використайте будь-який хрусткий салат.
Подрібніть зелень, як-от кріп і петрушку. За бажанням можна додати кінзу. З'єднайте нарізані овочі та зелень у салатнику.
Горіхи злегка обсмажте на сковороді або прогрійте в мікрохвильовій печі протягом 1,5 хвилин. Приблизно третину горіхів наріжте ножем, залишивши їх трохи більшими. Решту подрібніть у блендері до дрібної крихти.
Для заправки змішайте в окремій посудині оливкову олію, яблучний оцет, чорний перець і сіль. Додайте подрібнені у блендері горіхи та дрібно нарізаний часник. Ретельно перемішайте.
Заправте овочі отриманою сумішшю та добре перемішайте. Найкраще заправляти салат безпосередньо перед подачею.
Смачного!
Смак дитинства: як зробити вафельний торт з желе.