Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Рецепт ароматного глінтвейну, який ідеально пасує осіннім вечорам

      1113 Читать новость на русском
      Рецепт глнтвейну
      Рецепт глнтвейну / unsplash

      Терпкий, пряний, зігріваючий глінтвейн – ідеальний напій для холодний вечорів восени. У приготуванні глінтвейну немає нічого складного, проте декількох основних правил все ж треба дотримуватись, аби не вийшло просто кип'ячене вино.

      Велику роль в приготуванні глінтвейну грає якість спецій і вина. Для глінтвейну краще використовувати недорогі вина, так як при варінні марочне може втратити свої благородні властивості і смак. При використанні сухого вина глінтвейн вийде більш терпким і різким. Напівсолодке додасть напою оксамитовий смак.

      Читайте також: 5 нестандартних рецептів домашнього глінтвейну

      Найчастіше в глінтвейн додають такі прянощі:
      - кориця – ці прянощі покращують кровообіг і надають напою особливий аромат;
      - гвоздика – також традиційна складова глінтвейну, сприяє кровообігу і зміцненню стінок шлунку, корисна при застуді. Додавати гвоздику варто наприкінці варіння, щоб вона не втратила свій аромат;
      - імбир – потужний антиоксидант, що володіє відмінним зігріваючим ефектом, тому незамінний в прохолодну і дощову погоду;
      - аніс – захищає від вірусних захворювань, особливо ефективний при захворюваннях дихальних шляхів;
      - кардамон – гостра спеція з приємним лимонним присмаком. Кардамон покращує роботу мозку, нервової системи, сприяє зміцненню імунітету.

      Інгредієнти для глінтвейну
      Інгредієнти для глінтвейну

      Також для додання більш насиченого смаку і аромату в глінтвейн додають сушений барбарис, запашний перець, мускатний горіх, лавровий лист, фрукти, ягоди та соки. Як підсолоджувач використовують цукор або мед.

      Рецепт класичного глінтвейну:

      Інгредієнти:
      - 2 столові ложки цукру;
      - 1 чайна ложка кориці;
      - ½ лимона;
      - 1 яблуко;
      - 2-3 см кореня імбиру;
      - 750 мл червоного напівсолодкого вина;
      - 250 мл яблучного соку;
      - 2-3 палички кориці;
      - 2-3 зернятка кардамону;
      - 1-2 бутони гвоздики;
      - 3 горошини запашного перцю.

      Приготування глінтвейну:

      1. Насипте цукор в невелику миску і додайте туди ложку кориці. Змішайте.

      2. З лимона зріжте цедру. М'якоть наріжте кружальцями. Яблуко помийте і наріжте. Очистіть корінь імбиру. Швидше і легше робити це чайною ложкою. Наріжте імбир на тонкі пластини.

      3. У каструлю налийте червоне вино і яблучний сік. Поставте каструлю на повільний вогонь і додайте м'якоть лимона, цедру, яблука. Покладіть спеції і цукор з корицею.

      Спеції для глінтвейну
      Спеції для глінтвейну

      4. Нагрійте вино до 80°С: над каструлею з'явиться пар. Глінтвейн не можна кип'ятити, інакше смак вина випарується.

      5. Накрийте глінтвейн кришкою і зніміть з вогню. Щоб тепло довше зберігалося, можна укутати каструлю рушником. Залиште на 10-15 хвилин.

      6. Після цього процидіть глінтвейн за допомогою сита або марлі. Розлийте по келихах і зігрівайтеся смачним напоєм.

      Класичний рецепт глінтвейну
      Класичний рецепт глінтвейну

      Всі фото: Lifehacker

      Джерело: Lifehacker
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук