Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Класичний рецепт паски: інгредієнти та ціни

      Рецепт паски: інгредієнти та ціни в 2018 році
      Рецепт паски: інгредієнти та ціни в 2018 році / 24 Канал

      Великдень у 2018 році випадає на 8 квітня, а це значить, що вже треба скуповувати продукти для святкового столу. Зокрема – подбайте про всі інгредієнти для паски. Сайт 24 порахував, у скільки обійдеться паска за класичним рецептом.

      Паска є головною традиційною стравою на Великдень. Християни вірять, що, готуючи великодній хліб, слід відкинути всі погані думки і запастись хорошим настроєм – тоді паска точно вдасться.

      Читайте також: Щоб великодня паска вдалась: 8 оригінальних рецептів приготування з фото

      Класичний рецепт паски

      Інгредієнти
      - молоко – 500 мл;
      - сухі дріжджі – 11 г (або звичайні – 50-60 г);
      - борошно – 1-1,3 кг;
      - яйця – 6 шт.;
      - вершкове або маргарин – 200 г;
      - цукор – 250-300 г;
      - роздинки – 300 г;
      - ванільний цукор – 1 ч. л.
      - дрібка солі.

      Для глазурі:
      – 2 білки;
      – 100 г цукру.

      Як приготувати тісто для паски

      Підігрійте молоко. У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте 500 г борошна, добре розмішайте. Покладіть у тепле місце і накрийте рушником. Зачекайте близько 20 хвилин, щоб опара збільшилася вдвічі.

      Читайте також: Як приготувати паску в мультиварці: кілька простих рецептів

      Відділіть білки від жовтків. Жовтки розітріть із цукром і ванільним цукром. Білки збийте з дрібкою солі в піну.

      В опару додайте жовтки, перемішайте. Далі додайте розм’якшене масло, перемішайте, далі – білки, перемішайте.

      Додайте решту борошна, замісіть тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставте тісто в тепле місце. Дайте йому добре піднятися (зачекайте 50-60 хвилин).

      Родзинки замочіть в теплій воді на 10-15 хвилин, воду злийте. Додайте родзинки в тісто, перемішайте і знову поставте в тепле місце, щоб воно добре піднялося.

      Змастіть форму маслом, викладіть тісто на 1/3 висоти форми. Накрийте плівкою або рушником. Дайте тісту ще раз піднятися вже у формі.

      Поставте форму з тістом в розігріту до 100 градусів духовку, випікайте 10 хвилин.

      Потім підніміть температуру до 180 градусів, випікайте до готовності (25-35 хвилин).

      Читайте також: Великодні яйця та крашанки: яскраві та прості ідеї для оздоблення

      Як приготувати глазур

      Збийте білки з дрібкою солі в піну. Додайте цукор, збивайте до стійкої піни. Готові гарячі паски змастіть глазур’ю. За бажанням можете прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.

      Скільки коштує приготувати паску у 2018 році

      Якщо пекти паску за рецептом, наведеним вище, то її приготування обійдеться у 141,44 грн. Порівняно з минулим роком, ціни зросли на всі інгредієнти, крім цукру. Кілограм цукру цього року коштує 15,47 грн (проти 16,48 грн у 2017 році) Найбільше подорожчали за рік яйця: за 8 штук (саме стільки потрібно для паски за класичним рецептом) у 2018 році потрібно викласти 22 грн, що майже вдвічі більше, ніж минулоріч (11,84 грн).

      В інфографіці наведені середні ціни по Україні на інгредієнти для паски (за даними Держстату за лютий 2018/лютий 2017).

      Рецепт паски: інгредієнти та ціни
      У скільки обійдеться паска-2018: не подорожчав тільки цукор

      Читайте також: Великодній кошик: 5 цікавих ідей для оформлення своїми руками

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук