Про це інформує екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, пише УНН.

Читайте також: У чому небезпека фільтрів для води: пояснення медика

Вода через добу вже втрачає свої природні властивості та є вже фізіологічно неповноцінною,
– зазначив медик.

Воду у тарі можна зберігати не більше 24 годин
Воду у тарі можна зберігати не більше 24 годин

Основними вимогами до води є природність, тобто її повинні добувати з артезіанських свердловин, та свіжість.

Він наголошує на тому, що в Україні відсутній суворий державний контроль, через що підприємці під виглядом джерельної продають звичайну водопровідну воду, пропущену через додаткові фільтри. Така вода не містить у собі ніяких корисних мінералів і речовин.

Святослав Протас запевняє, що не всі підприємці вдаються до цього, а тому, деякі стежать за якістю води і виготовляють хорошу воду.

Проте, за його словами, питання виникають частіше не до самої води, а до пляшки, її транспортування та зберігання. Експерт зазначає, що все, що зберігається понад добу, не корисне, це й стосується води.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.