Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Слов’яни першими почали додавати до пива хміль

      У пива, віддавна і багатьма улюбленого напою, довгий час був один суттєвий недолік: воно швидко прокисало, тому пили його переважно там, де й варили. Виправити ситуацію допомогли слов’яни.

      Саме вони, вважають дослідники, першими почали підмішувати до пива хміль.

      Древні броварі не знали цієї культури, і обмежувалися в пивоварінні різноманітними травами та прянощами. Хміль же не лише додав пиву гіркуватого присмаку та аромату, а й сприяв кращому його збереженню. Тоді вважали, що хміль дуже п'янить. Звідси й усталені нині похідні від нього синоніми "сп’яніння" – "хміліти", "похмілля".

      У Київській Русі чи не вперше, поруч з диким хмелем, стали вирощувати його як сільськогосподарську культуру. Ці хмільні традиції перейняли й на Заході. Вже у XIII столітті наші пращурі вміли варити пиво, яке зберігалося кілька місяців. Назвали його "березневим". З того часу хмільний напій став популярним товаром, що не боявся ні дороги, ні часу.

      Читайте також: Історія пива: з чого варили напій найдревніші народи

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук