Шоколад та кокос – чудовий дует, який завжди радо зустрічають рідні та гості. Для нього не обов'язково випікати торт, достатньо буде рецепту рулету. 24 Канал пропонує скористатися порадами порталу "На пенсії".
Читайте також Десерт, що тане в роті: найніжніший пляцок "Гуцулка" для особливих моментів
Рецепт шоколадно-кокосового рулету
- Час: 30 хвилин + 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів пісочного печива;
– 2 столові ложки какао-порошку;
– 20 грамів цукру;
– 100 мілілітрів води.
Для начинки:
– 80 грамів розм’якшеного вершкового масла;
– 80 грамів кокосової стружки;
– 60 грамів цукрової пудри.
Приготування:
Печиво помістіть у чашу блендера з насадкою «металевий ніж» і перебийте до стану дрібної крихти.
Розчиніть цукор у воді.
У глибоку миску висипте крихту з печива, додайте какао-порошок і добре перемішайте. Поступово вливайте воду з розчиненим цукром, помішуючи, поки суміш не набуде пластичної консистенції.
Розм’якшене вершкове масло збийте з цукровою пудрою міксером до стану крему. Додайте кокосову стружку й акуратно перемішайте.
На фольгу або харчову плівку викладіть шоколадну масу, розрівняйте, формуючи прямокутник приблизно 20х25 сантиметрів.
Розподіліть кокосову начинку по поверхні шоколадної маси. Акуратно скрутіть усе в рулет.
Загорніть рулет у фольгу або харчову плівку та покладіть у морозильну камеру на одну годину.
Після охолодження дістаньте рулет, наріжте його невеликими шматочками й подавайте до столу.
Смачного!
Користь і простота: які рецепти, які допоможуть після свят.