Томатний соус – це не тільки можливість насолодитися врожаєм осені, а й додати стравам колориту, з яким навіть цілком буденні трапези створюватимуть особливі спогади. 24 Канал пропонує приготувати смачний соус зі спеціями за рецептом порталу "Малушина кухня".
Цікаво Перлина кухні Близького Сходу: як легко приготувати хумус
Не забудьте!
Щоб соус був справді неперевершеним, варто правильно обрати помідори. Скористайтеся сортами "Сан-Марцано", "Аміш Паста", "Оксхарт", "Джерсі Девіл" або "Рома", радять користувачі на Reddit.
Як приготувати томатний соус зі спеціями?
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм томатів;
– 500 грамів болгарського перцю;
– 2 столові ложки солі;
– 2 столові ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки чорного перцю;
– 1/4 чайної ложки меленого червоного гострого перцю;
– 1 чайна ложка меленого коріандру;
– 1 чайна ложка меленої гуньби;
– гілочки свіжого базиліку, петрушки, кінзи;
– 2 – 3 зубчики часнику.
Приготування:
- Зробіть на кожному помідорі невеликі надрізи хрест-навхрест і занурте їх у киплячу воду на 10 – 15 хвилин.
- Потім злийте воду, дайте томатам трохи охолонути, зніміть шкірку й видаліть серединки з насінням, щоб прибрати зайву рідину.
- Наріжте очищені помідори шматочками, покладіть у блендер і подрібніть до однорідної маси.
- За бажанням можете перетерти пюре через дрібне сито або друшляк.
- Підготуйте перець і зелень. Зніміть шкірку з болгарського перцю за допомогою овочечистки, видаліть хвостики й насіння. У блендері подрібніть перець разом із зеленню та очищеним часником до гладкої консистенції.
- З’єднайте томатне пюре з перцевою масою, добре перемішайте й поставте на плиту.
- Варіть соус на невеликому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Готовий соус можна відразу використовувати або заготовити на зиму. Для цього додайте одну столову ложку оцту, перемішайте, підготуйте стерильні банки й кришки, розлийте гарячий соус, щільно закрийте, переверніть догори дном і вкутайте рушником чи пледом.
- Залиште банки повільно охолонути – після цього соус готовий до зберігання.
Смачного!
Яка закрутка найлегша?
Кожна закрутка має свій швидкий рецепт. Але вашим фаворитом можуть стати білі гриби за 20 хвилин.
Головне – правильно підготувати гриби до консервації і ретельно очистити їх від бруду.


