Сало – це продукт, який завжди асоціюватиметься з українською кухнею. Є кілька корисних підказок, які допоможуть обрати найкращий продукт, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також І для святкувань, і для душевних розмов: готуємо ароматну мандаринову настоянку
Як вибирати сало
- Товщина шматка
Перш за все, перевірте товщину сала – вона має бути від 3 до 6 сантиметрів. Це свідчить про те, що свиня була молодою, а сало залишатиметься м’яким і ніжним, навіть біля шкурки.
- Колір шкурки
Шкурка повинна бути світлою й чистою, без щетини. Якщо вона темна, це означає, що сало обпалювали, і на поверхні можуть бути видимі нерівномірні сліди підпалу.
- Колір сала
Колір сала має бути білим або з легким рожевим відтінком у центрі. Допускаються невеликі рожеві вкраплення. Жовтий колір – головний показник того, що продукт старий або зіпсований, і його краще не брати.
- Запах
Запах також є важливим критерієм. Хороше сало або не має запаху взагалі, або пахне свіжістю. Такий продукт сміливо можна брати. Уникайте замороженого сала та продукції з несанкціонованих ринків, адже там складно перевірити якість.
- Щільність
Перевірте консистенцію сала: воно має бути м’яким і ніжним. Як кажуть досвідчені господині, ніж повинен входити в шматок сала так само легко, як у вершкове масло.
Щоб не зіпсути свято: як зробити, щоб вареники не злипалися.