Смажені зелені помідори набули фантастичної популярності з виходом однойменної книги. Втім, цілком заслужено, адже це справді оригінальний відхід від звичних буднів, який хочеться повторювати знову й знову, розповідає 24 Канал з посиланням на портал ITV Media Group.

Цікаво 10 автентичних українських страв, які мають бути на святковому столі 24 серпня

Як приготувати смажені зелені помідори?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів зелених помідорів;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 1 болгарський перець;
– 300 – 400 грамів курячого філе;
– 1 чайна ложка паприки;
– 1 столова ложка солі;
– 0,5 чайної ложки перцю;
– 2 столові ложки олії.

Приготування:

  1. Очистьте цибулю та моркву, з болгарського перцю вийміть насіння. Усі овочі добре промийте й обсушіть паперовим рушником.
  2. Цибулю наріжте невеликими кубиками, перець подрібніть соломкою, моркву натріть на тертці. Зелені помідори також вимийте, обсушіть і поріжте кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр.
  3. Куряче філе наріжте невеликими кубиками, приправте сіллю, перцем і паприкою.
  4. На розігріту сковороду влийте олію, викладіть курятину й обсмажте до легкої золотистості. Потім додайте зелені помідори та тушкуйте все разом на слабкому вогні 5–10 хвилин.
  5. Далі покладіть цибулю, болгарський перець і моркву, перемішайте та обсмажуйте, доки овочі не стануть м’якими і страва не буде повністю готовою.

Смачного!

А ще ваші страви може чудово доповнити легка закуска з перців. Це справжня знахідка цього літа – шикарний результат без зайвих зусиль.