Щоб пробитися на змагання, українці спочатку довелося перемогти господарку турніру Юлію Міддендофр 2:0 (6:1, 6:2), а згодом і Александру Каданту з Румунії. У другому сеті за рахунку 2:0 вона відмовилася продовжувати зустріч. Перший сет Марта Костюк виграла 7:5. Тож у фіналі кваліфікації на українку чекало справжнє випробування – перша сіяна у кваліфікації 28-літня Алізе Корне, яка на 35 місці у рейтингу WTA. У той час як Марта – лише 158.

Читайте також: Теніс: збірна України програла Канаді у Кубку Федерації та понизилася в класі

У першому сет українці вдалося повести з рахунком 3:0, однак після цього послідували дві програні власні подачі, у підсумку 4:6 на користь француженки.

Все змінилося у другому сеті. Цього разу три подачі суперниці взяла Костюк. На останній подачі Корне вона лише з третьої спроби здійснила сет-поїнт і виграла 6:2.

Продовжила Костюк вести гру і у третьому сеті, який розпочала доволі успішно 4:0. Однак француженка наприкінці вирівняла гру. Проте перемогти не зуміла. На останній подачі Марта з третьої спроби таки здійснила матч-поїнт.

Костюк – Корне 2:1 (4:6, 6:2, 6:3)

З ким і коли Костюк зіграє свій перший матч у основній сітці змагань – поки невідомо. Серед можливих суперниць – іспанка Карла Суарес Наварро, німкеня Антонія Лоттнер чи одна з переможниць кваліфікації.

Читайте також: Марта Костюк: що відомо про 15-річну сенсаційну українську тенісистку

Варто додати, що на турнірі у Штутгарді виступає ще одна українка – Еліна Світоліна. Для Костюк же це дебют в змаганнях Premier.