В неділю, 8 липня, колишній прес-аташе "Сталі" Олександр Горбачов написав у Facebook, що власник клубу Вардан Ісраелян повідомив гравців про розпуск команди через банкрутство. Наразі ж відомо, що клуб через відсутність належного фінансування знявся з турніру, пише SportArena.

Читайте також: Київське "Динамо" не змогло обіграти маловідомий швейцарський клуб

Про рішення "Скали" припинити виступи у Другій лізі і залишити тільки футбольну школу стало відомо ще в середині червня. Ситуація з іншими учасниками турнірів також залишається не до кінця визначеною.

В свою чергу, участь "Нафтовика-Укрнафти" в Першій лізі замість ФК "Полтава" і раніше під великим питанням. Керівництво клубу хоче зберегти клуб і навіть надіслало лист в ПФЛ з підтвердженням участі в чемпіонаті.

Краще складається ситуація у "Геліоса" і "Черкаського Дніпра". Харків'яни ведуть переговори з потенційним власником клубу в особі Кобри і вже у вівторок, 10 липня, питання про перейменування та існування команди може зважитися успішно. "Черкаський Дніпро" готується до нового сезону, награючи склад через спаринги.