Якщо порівнювати їх двох, то кожен має певні свої переваги. Чисто за боксерськими вміннями Паркер кращий боєць. Він молодший, краще захищається, прудкіший на ногах. В його професійному рекорді тільки дві поразки, на відміну від дев'яти у Чісори. Джозеф був чемпіоном світу, провів два успішні захисти титулу та програв свій пояс тільки в об'єднавчому поєдинку з Ентоні Джошуа.

До слова: Ентоні Джошуа – історія хлопця із заводу, що побив Кличка та вдруге став чемпіоном світу

Дерек же був тільки претендентом, в головних своїх поєдинках майже завжди зазнавав поразок. Серед топів, яких він переміг, можна згадати лише Карлоса Такама та Девіда Прайса. При цьому він програвав: Віталію Кличку, двічі Діліану Вайту, двічі Тайсону Ф'юрі, Девіду Хею, Кубрату Пулєву, Агіту Кабаєлу і навіть середняку Роберту Хеленіусу.

Проте, стилістично для Усика він є дуже незручним противником, можливо, навіть складнішим, ніж Паркер. Не дивлячись на те, що Парке вищий на 5 сантиметрів і має більший розмах рук на цілих 10 сантиметрів, він легший за Чісору. Британець прославився як неймовірний міцний боксер, з великою фізичною силою, разовим нокаутуючим ударом. На останній поєдинок представник Туманного Альбіону вийшов з масою 118 кілограмів.

Саме боксери типу Чісори й несуть найбільшу небезпеку для ще вчорашнього крузера Усика, який ще не встиг освоїтися в хевівейті.

На тему: Усик назвав найскладнішого для себе опонента в суперважкій вазі

Якщо аналізувати можливі фінансові дивіденди, то поєдинки Усик – Паркер і Усик – Чісора приблизно рівні за грошовою складовою. Більш імовірно, що поєдинок з британцем пройде на батьківщині опонента, а бій з Паркером в Америці. Для Олександра легше буде виступати в США – тут і українська діаспора більша, і противник не місцевий.

Напевно, статус українця в цих поєдинках буде різний. Якщо відбудеться бій з Паркером, то це буде зустріч двох бійців за вакантний титул. А на бій з Дереком Олександр вже може вийти в ранзі чемпіона.

Хто буде противником ми вже почуємо досить скоро. 13 січня минає місяць, який дала WBO для Ентоні Джошуа щоби домовитися з Усиком. Як бачимо, ніякої згоди між лідером хевівейту і колишнім абсолютним чемпіоном першої важкої ваги немає. То ж чекаємо відповідних заяв. За тиждень титул WBO або повернеться в Україну, або в березні наш спортсмен буде за нього змагатися.

Цікаво: Топ-10 найочікуваніших боксерських поєдинків 2020 року