Фіаско від Іспанії 4:0 у дебютному матчі на "Мундіалі" добряче вдарило по амбіціях та впевненості українців. Тому в поєдинку із потенційним аутсайдером квартету Саудівською Аравією підопічні Олега Блохіна мали нагоду попросити вибачення у вболівальників за перший "млинець" німецького чемпіонату світу.

На щастя, і фортуна, і судді віддали "синьо-жовтим" борг за матч з Іспанією. Україна розпочала із бліцкригу. Уже на четвертій хвилині Андрій Русол відгукнувся на навіс із кутового та переправив м'яч поміж ніг голкіперові суперника. Під завісу першого тайму перевагу нашої збірної подвоїв Сергій Ребров — теперішній наставник "Динамо" дальнім пострілом підловив стража воріт Саудівської Аравії.

Відразу ж по перерві до справи взявся дует Шевченко-Калініченко. Спершу Максим подав, а Шева забив. Згодом вже Андрій віддав борг партнерові. 4:0 — дебютний тріумф на "Мундіалі".

Потім був тріумф над Тунісом, вихід з групи та переможна серія пенальті зі швейцарцями. Але смак першої великої перемоги назавжди залишиться у пам'яті вболівальників.

Автор — Віталій Кулачковський.