Збірна України могла отримати дві технічні поразки у матчах відбору Євро-2020 проти Португалії та Люксембургу через участь у них Жуніора Мораеса. Однак в УЄФА не побачили порушення з української сторони.

Протести Федерацій футболу Португалії та Люксембургу на незаконну натуралізацію Жуніора Мораєса відхилені, йдеться в повідомленні на офіційному сайті УЄФА. Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА підтвердив, що 32-річний футболіст грав за збірну України правомірно, а тому до "синьо-жовтих" не буде застосовано жодних санкцій.

"Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах з Португалією і Люксембургом", – йдеться в повідомленні президента Федерації футболу України Андрія Павелка.

Читайте також: Збірна України з футболу вперше за 10 років зіграє матч на "Дніпро-Арені"

Скандал щодо натуралізації Жуніора МораесаЖуніор Мораес отримав українське громадянство 15 березня. Однак про це стало відомо лише 18 березня. І вже 19 березня Жуніор Мораес отримав виклик до табору національної збірної. Він зіграв у двох матчах відбору 22 та 25 березня. У першому Україна зіграла унічию з Португалією. У другому українці виграли у Люксембургу завдяки автоголу вже у доданий арбітром час

Федерації футболу Португалії та Люксембургу оскаржили участь Жуніора Мораеса у матчах за збірну України. Спочатку технічну поразку через участь Мораеса у матчі почала вимагати Португалія. Місцеве видання вказало, що гравець не виконав одну з необхідних умов для отримання громадянства – проживання на території України безперервно 5 років. Згодом цю ідею вирішили використати й у Федерації футболу Люксембургу. Тож справу передали до Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА. Якщо б там задовольнили скаргу, Україні загрожували б дві технічні поразки за ці матчі.