Варто додати, що проти Цуренко мала грати Франсуаза Абанда, однак в останній момент у Канаді зробили заміну, і проти 41-ї ракетки світу вийшла 17-річна дівчина, яка у світовому рейтингу займає 197 місце.

Читайте також: Світоліна знялася у яскравій фотосесії

Попри різницю у класі та виграні перші два гейми українкою, Б’янка Андреееску зуміла нав’язати боротьбу більш іменитій суперниці. Спочатку вона взяла свою подачу, згодом – ще й суперниці. У наступних двох геймах тенісистки взяли по своїй подачі. Та вирішальною стала остання подача Цуренко, яку зуміла виграти канадійка. Відтак перший сет виграла вона 6:4.

Другий сет теж розпочався з того, що Б’янка Андреееску взяла подачу суперниці. Однак у відповідь віддала свою Цуренко. А після цього виграла ще два гейми в українки, повівши у рахунку 3:1. Лише після цього українка перевела гру у переможне для себе русло, взявши п’ять геймів поспіль, тим самим зрівнявши рахунок у зустрічі.

У третьому сеті українка продовжила забирати подачі суперниці, і при рахунку 4:0 на користь Цуренко канадійка відмовилася продовжувати гру. Офіційна причина – травма, яку отримала дівчина під час одного з розіграшів.

Цуренко – Андреееску 2:1 (4:6, 6:3, 4:0 відмова)

Читайте також: Українські хокеїсти розгромили збірну Румунії та виграли Чемпіонат світу U-18

У іншому матчі між Україною та Канадою 78-а ракетка світу Катерина Бондаренко програла свій матч 117-ій у жіночому рейтингу Ежені Бушар. Допустивши 13 подвійних помилок (проти трьох у суперниці), не подавши жодного разу на виліт (Бушар зробили чотири такі подачі), Бондаренко у першому матчі програла дві свої подачі, не взявши жодної у суперниці. У другому сеті гра вирівнялася, однак за рахунку 5:5 українка спочатку програла свою подачу, а згодом і подачу суперниці. Відтак 7:5. І 2:0 у матчі.

У неділю, 22 квітня, з кривдницею Бондаренко зустрінеться Леся Цуренко. Хоча сама Катерина теж матиме гру, щоб здобути очко для збірної України. Окрім того, в неї запланований матч в парі з Ольгою Савчук.

Бондаренко – Бушар 0:2 (2:6, 5:7)