Ольга Лещук — Майстер спорту з легкої атлетики та чемпіонка Європи з регбі-7 у складі жіночої збірної України. Зараз спортсменка займається екзотичними силовими вправами, які об’єднанні в одну категорію — змагання стронгменів, тобто найсильніших людей. В активі українки: нагороди на європейських та світових форумах. В 2014 році вона встановила рекорд, пронісши мішок вагою 92 кілограми на 240 метрів.

А ще її ім’я фігурує в Книзі рекордів Ґіннеса: вона роздавила кавуни без рук, силою одних ніг. Цей незвичний рекорд Ольга повторила в ефірі одного з британських телеканалів, де легко розчавила три кавуни стегнами. ЇЇ найкращий результат у цій вправі — трохи більше 14 секунд.

Після чергового успіху на міжнародній арені, Ользі Лящук запропонували змінити громадянство. І здобувати нагороди для Росії. Обіцяли солідні гроші. Однак відповідь донеччанки була категоричною.

"Я відповіла, що буду виступати за Україну. Я патріот. Я виступала під прапором України, під прапором України і продовжу", — розповіла спортсменка.

І вже завтра, 4 червня, Ольга Лещук планує встановити новий рекорд. Разом зі своєю партнеркою Лідією Гунько вони мають пронести 400 кілограм. Такий рекорд ще ніхто не встановлював ні в Україні, ні в світі. У випадку успіху — відео з коментарями буде надано для всесвітньої книги рекордів Ґіннеса.

Читайте також: Екстремальний рекорд: 62-річний кримчанин три доби проведе на віндсерфі