Журналіст Ігор Циганик у програмі "Циганик Live" розповів, що вже 10 липня можуть прийняти рішення про використання системи VAR в матчах чемпіонату України.

Читайте також: Маліновський зробив гучну заяву щодо переходу з "Генку"

Також, за його словами, є ймовірність, що відеоповтори будуть застосовані в матчі за Суперкубок України між "Шахтарем" і "Динамо". Матч відбудеться 28-го липня в Одесі.

Взимку глава Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що залишилися тільки технічні питання щодо запуску VAR в Україні.

За словами голови Комітету арбітрів Лучано Лучі, впровадження системи залежить від ФІФА. Як тільки до України прибуде технічне обладнання, українські рефері після етапу теоретичної підготовки, яку вони вже отримали й продовжують отримувати, перейдуть до практичної підготовки до роботи з VAR.

Що таке VAR?Система відеодопомоги арбітрам (скорочено VAR або відеопомічник арбітра) – це технологія у футболі, що дозволяє головному арбітру приймати рішення у спірних моментах матчу за допомогою відеоповторів. Офіційно включена в Правила гри в футбол у 2018 році після серії випробувань на міжнародних турнірах.

Наразі VAR використовують у Німеччині, Італії, Іспанії, Франції та інших країнах. Також на матчах Ліги націй та Ліги чемпіонів. З нового сезону систему будуть використовувати в чемпіонаті Англії.