Кожного разу підходити до супу та знімати піну – ще та морока. Проте кулінари наголошують, що до цього кроку таки потрібно вдаватися, розповідає Ukr.Media.

Цікаво Домашнє вино з синього винограду: простий і натуральний рецепт без зайвих інгредієнтів

Навіщо знімати піну з супу та бульйону

Коли ми варимо м'ясні бульйони та супи, то на поверхні утворюється багато піни. Це звичайний білок, який згорнувся, і жодних труднощів до споживання тут не виникає.

Відповідь на одвічне запитання / Фото Pixabay

Але не треба забувати, що суп повинен мати естетичний вигляд. Окрім того, багато піни зробить бульйон каламутним. При вистиганні піна випаде в осад, і білок почне швидко киснути.

Також є небезпека, що вже наступного дня страва буде гірчити та неприємно пахнути. Тож висновок однозначний – піну точно треба прибирати.

Лайфхак на мільйон: як зварити горох за лічені хвилини.