Наприклад, буває складно обирати молоко, яке зробить смак особливим. Баристи кавової мережі My Kava Софія та Данило розповіли у коментарі 24 Каналу, як не помилитись із вибором.
Дивіться також Син українського гетьмана був бажаним гостем у домі Ґете: чому його приймали з почестями
Як обрати молоко до кави?
Баристи одностайні: слід обирати молоко, яке не матиме хімозного присмаку. Водночас жирність молока повинна бути не менше 2,5%.
Крім цього, варто звернути увагу на склад молока, а саме: білки, жири, вуглеводи.
Білки відповідають за формування піни та її стабільну структуру, оптимальна кількість 2,8 – 3 грамів на 100 грамів продукту.
Молоко дуже важливе у каві / Фото Pexels
Жири, їх оптимальна кількість для кавового напою 2,5 – 3,5 грама, в першу чергу вони впливають на смак: чим жирніше молоко, тим воно солодше. Так само жири відповідають за розшарування піни, чим жирніше молоко, тим довше проходить процес розшарування і працювати з ним просто простіше і зручніше.
Вуглеводи, 3 – 5 грамів – це оптимальна кількість, чим більше, тим солодше молоко. Всі ці нюанси впливатимуть на смак напою, який вийде на виході. Звісно, рецептуру потрібно буде довести до ідеалу, відповідно до власних смаків.
До слова, є такі продукти, які в нас прийнято викидати, хоча в інших країнах їх можуть вживати у їжу. Наприклад, портулак, який вважається бур'яном в Україні, в Європі використовується як делікатес у салатах. Бадилля буряка та цвітіння огірків, кабачків, цукіні є делікатесами в Європі, але не використовуються в українській кухні.



