У Брюсселі українські студенти відкрили фуд-трак із їжею часів Голодомору
Суп із шишок та млинці із кори – такі страви часів Голодомору пропонують у фуд-траку в Брюсселі. Акція називається "Непораховані з 1932 року".
Ініціативна група волонтерів та активістів таким чином вирішила привернути увагу Європейської громадськості до невизнання деякими країнами Голодомору як геноциду українців.
Читайте також: Як Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору
Скуштувати ці страви можна було безкоштовно, адже акція не комерційна. Відвідувачі були здивовані таким меню та тим, як люди могли вижити, коли їли такі страви цілих 2 роки.
Вибачте, але це не дуже смачно. І це жах, те що сталося з вами, з вашим народом. Я навіть не можу уявити, як люди їли таке протягом 2-х років. Я вважаю, що це страждання,
– прокоментувала відвідувачка кафе Кок’ю.
Акція "Непораховані з 1932 року" в Брюсселі
Нагадаємо, під час Геноциду 1932-33 років радянська влада заморила близько 10 мільйонів українців. Більшість в селі не мали ні крихти їжі. Харчувалися тим, що знаходили в землі.