Цей шоколадний торт вразить вас глибиною свого смаку, пише LoveFood. Якщо ви не проти додаткових відтінків, то можете поекспериментувати з додаванням екстракту ванілі, м'яти або апельсину.

Читайте також У фрукті не залишиться ані краплини: як вичавити з лимона весь сік – секрет барменів

Рецепт шоколадного торта

Час: 1 година 30 хвилин

Порцій: 12

Інгредієнти:
– масло для змащування форми;
– 225 грамів борошна;
– 350 грамів цукрової пудри;
– 85 грамів какао-порошку;
– 1,5 чайної ложки розпушувача;
– 1,5 чайної ложки соди;
– 250 мілілітрів молока;
– 2 яйця;
– 125 мілілітрів оливкової олії;
– 250 мілілітрів окропу;
– 3 столові ложки кавових гранул;
для ганаша:
– 250 грамів чорного шоколаду;
– 200 мілілітрів окропу;
– 1 столова ложка кавових гранул;
– 100 грамів молочного шоколаду.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів. Вистеліть круглу форму для торта діаметром 20 сантиметрів пергаментом і змастіть маслом.

  2. У великій мисці змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач і соду. Добре збийте, щоб усі сухі інгредієнти поєдналися.

  3. Зробіть заглиблення в центрі, влийте молоко і розбийте яйця. Додайте оливкову олію і збивайте, поки не утвориться густе тісто.

  4. Додайте окріп і каву, перемішайте – тісто вийде дуже рідке.

  5. Вилийте тісто у підготовлену форму і випікайте 55 хвилин на середній полиці духовки, поки шпажка не буде чистою, а торт не відійде від країв форми.

  6. Дістаньте з духовки і залиште у формі до повного охолодження.

  7. Для ганаша покладіть темний шоколад у миску. Залийте його окропом і додайте каву. Перемішуйте, доки шоколад не розтане і не стане однорідним.

  8. Полийте торт ганашем і рівномірно розподіліть. Посипте тертим молочним шоколадом і поставте в холодильник, щоб ганаш застиг.

Смачного!

Вистачить усім: як нарізати торт, щоб вийшло більше рівномірних шматочків.