До такого висновку підійшли Лінда Бірн та її колеги з Університету Дікіна (Австралія), пише портал "ЖивиАктивно".

Читайте також: Дієтолог назвала продукти, які борються з депресією

Науковці проаналізували ряд досліджень, де відстежували як саме підвищення споживання заліза та цинку впливало на настрій та когнітивні функції у жінок віком від 12 до 55 років. Вчені зафіксували позитивний ефект цинку на пам'ять та емоційний стан людини.

Цинк міститься у таких продуктах як м'ясо, морепродукти, горіхи та сухофрукти.

Цинк міститься у морепродуктах
Цинк міститься у морепродуктах

Спеціалісти також встановили що додаткове приймання заліза покращував пам'ять та інтелектуальні здібності, незалежно від того, був дефіцит мінералу в організмі чи ні.

Ці продукти багаті на залізо – молюски, броколі, креветки, перець, тим’ян, лавровий лист, петрушка, шпинат, нут, цикорій салатний, рукола та інші.

Вживання руколи покрщує когнітивні здібності
Вживання руколи покращує когнітивні здібності

Фото: Unsplash

До слова, психічне та фізичне здоров’я тісно пов’язані між собою, тому, щоб покращити пам'ять, необхідно взяти собі за звичку дотримуватися цих порад.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.