Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Які продукти можуть підвищити рівень глюкози в крові

      Які продукти можуть підвищити рівень глюкози
      Які продукти можуть підвищити рівень глюкози / elmedicointeractivo.com

      Річ в тому, що рівень глюкози в крові людини – параметр, який залежить від функціонування вуглеводного обміну. А глюкоза є основним енергетичним матеріалом для живлення клітин організму.

      Глюкоза є в запасі у вигляді глікогену в печінці, звільняється при недостатньому надходженні вуглеводів з їжею, пише Ukrhealth.

      Читайтет також: Медики розповіли, як зупинити цукровий діабет

      При нормальному функціонуванні підшлункової залози кількісний вміст цукру в крові натще не повинен перевищувати 3,3-5,5 ммоль/л.

      Перелік продуктів, які підвищують рівень глюкози:

      – молоко, вершки, кефір і ряжанка;
      – фрукти (банани, виноград) та солодкі ягоди;
      – здоба і випічка, борошняні вироби (макарони, хліб, тістечка);
      – крупи;
      – картопля, кукурудза;
      – горох, квасоля, сочевиця;
      – солодощі, у яких міститься цукор або мед.

      4 типи продуктів, які впливають на підвищення рівня глюкози в крові (глікемії):

      Продукти, що сприяють стрімкому підвищенню глікемії

      Серед них – цукровий пісок і їжа, яку приготували з додаванням цукру – цукерки, конфітюр, мармелад, шоколад тощо.

      Продукти, що сприяють швидкому підвищенню глікемії

      До них можна віднести нежирні борошняні вироби, консервація (м’ясо, риба, овочі) сир і копчені страви, ядра горіхів, фрукти (банан, виноград), крохмалисті овочі (кукурудза, картопля).

      Також термічна обробка продуктів – смаження та копчення – впливає на підвищення цукру в крові.

      Продукти, які сприяють помірному підвищенню глікемії

      Серед них продукти, у яких містяться ліпіди, білки і вуглеводи у помірній кількості, до прикладу, м’ясне рагу. А також десерти з білковим або вершковим кремом, морозиво, свіжа здоба.

      Читайте також: Медики назвали корисний напій для діабетиків

      Продукти, що сприяють повільному підвищенню глікемії

      Це страви з високим вмістом клітковини і жирів – бобові (свіжий горошок, квасоля, сочевиця) фрукти і овочі (гарбуз, томати, зелень і цитрусові).

      Фото – Unplash.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук