Архів
Курси валют
Погода
18°C
24°C 17°C
  • понеділок
    24°C 17°C
  • вівторок
    25°C 19°C
  • середа
    27°C 19°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

З якого винограду виготовляють найбільш неперевершені вина

Білого, рожевого та червоного кольору, надзвичайно ароматні вина з чарівним післясмаком – мова йде, безумовно, про Мускати.

Серед усього розмаїття винограду у світі особливе місце займають Мускати.

Читайте також: Як форма та розмір келиха впливають на смак і аромат вина

Головна відмінність цього сорту – у його неперевершеному ароматі та післясмаку. Ефірні олії, які містяться у шкірці ягід та у верхніх шарах м’якоті, створюють неповторний букет, який понад усе цінують винороби. Чайна троянда, цитрон, липа, акація, ледь відчутні медові нотки – аромати, які в особливий спосіб облагороджують мускатні вина і не дозволяють сплутати їх із будь-якими іншими. Виноград Мускат потребує ретельного догляду, він вибагливий до кліматичних умов, але кінцевий результат того вартий.

Сорт винограду Мускат є одним з найдавніших сортів винограду у світі. Точна дата, а також місце його виникнення нікому невідомі. Внаслідок своїх ароматичних властивостей він набув велику популярність серед споживачів та виноробів усього світу,
– розповів інженер-винороб, сомельє Микола Гупало.

Мускати були відомі давнім грекам та римлянам у VIII-VI століттях до нашої ери, їх оспівував у своїх творах Гомер. 


Вино у Стародавній Греції

Існує версія, що Мускат як сорт винограду з'явився ще у прадавні часи на Близькому Сході або ж у Єгипті. Сьогодні ці сорти культивують по всьому світу, а найбільшу популярність отримали мускатні вина Франції, Італії, Іспанії.

Із сорту винограду Мускат на території України ви можете зустріти як білі, так і червоні і рожеві вина. Особливістю мускатного вина є яскраве поєднання фруктових та квіткових ароматів,
– повідомив Микола Гупало.

Напівсолодкі мускатні вина найкраще смакують з м'якими сирами та фруктами, що ж до десертних мускатних вин – їх подають здебільшого до солодкого столу.


Мускатні вина здебільшого подають з десертами

Однак п'ють як з десертами, так і самостійно. А ще дуже часто мускатні вина додають до різних прохолоджувальних напоїв, пуншів, крюшонів.

Насичений медовий смак і аромат мускатного вина добре поєднується з фруктами і десертами,
– наголосив експерт Микола Гупало.

Мускати позитивно впливають на організм людини, покращують роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізують тиск, серцево-судинну систему, підвищують працездатність. Цей виноград рекомендують вживати щодня в невеликій кількості, тому що це не лише смачно, а й корисно.

Джерело: 24 канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук