"Дана резолюція була прийнята одноголосно під час відкритого голосування в Сенаті. Це стандартна процедура, застосовувана при розгляді питань, по яких існує узгоджена, однозначна точка зору більшості. Всі правила і процедури в даному випадку були дотримані, ніхто їх для цього не змінював. Звичайно ж, прийняття такої резолюції не зовсім влаштовує українську владу, але вона говорить про те, що члени Сенату одностайно засуджують політичне ув'язнення Юлії Тимошенко", – прокоментував сенатор.

За його словами, ця резолюція готувалася впродовж кількох місяців.

"Всі відомства (сенаторські офіси, – "24") були поставлені до відома про те, що сенат має намір розглянути це питання з тим, щоб вони могли представити свої зауваження та заперечення. Резолюція попередньо обговорювалася на відкритому засіданні сенатського комітету з міжнародних справ і була ним підтримана. Твердження про те, що тут нібито мали місце якісь порушення процедури, не мають під собою жодних підстав", – додав Дурбін.

Нагадаємо, 20 вересня Сенат США одноголосно прийняв проект резолюції із закликом звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та заборонити видачу віз людям, які причетні до її ув'язнення.

Водночас, у вітчизняному Міністерстві закордонних справ мають сумнів, що резолюція Сенату США щодо України відображає позицію всіх сенаторів і запевняють - санкцій до українських чиновників США поки що не застосовуватимуть.