Митець впевнений, що мистецтво не може вплинути на війну. На сьогодні було зменшено фінансування кіно в Україні, це єдине, чим може допомогти ця сфера.

Режисер впевнений, що відбуваються політичні ігри, які звичайним людям не зрозумілі, і жертвами яких саме ці люди і стають.

Я не вірю, що так мало загинуло наших людей і військових, і мирних. Нам мають казати правду, а політики її бояться. Мій товариш з Донецька розповідає, що йде через кордон російська техніка, і її не зупиняють, бо є наказ не зупиняти, – розповідає Балаян.

Також він розповів, як вплинула війна в Україні на сприйняття росіян у світі.

Я не люблю Путіна вже років 15, я одразу зрозумів, що це за людина. Думаю, що він нікого не слухає, що він самотній у своєму рішенні, тому що інщі бояться висловити свою думку. Деякі мої друзі почали соромитися того, що вони росіяни. Я був у Празі, і мені було соромно в готелі розмовляти російською, – каже режисер.

Митець розповів, що вже не їздить до Москви через імовірні проблеми на кордоні, а також, щоб не створювати конфліктної ситуації у спілкуванні з друзями з Росії.

Під час ефіру режисер прокоментував сучасний стан кіно в Україні.

Кіновиробництво України сьогодні не конкурентноспроможне. Є окремі кіномитці, які виграють премії на престижних фестивалях. Але це поодинокі випадки. Впродовж 23 років всі керівники України не розуміли цінності кінематографа. Це єдина форма швидкої інтеграції в світ, – сказав Балаян.