Зазначимо, що Домінік Стросс-Кан - французький економіст і політик, голова Міжнародного валютного фонду у 2007—2011 роках.

У 2008 році у Франції спалахнув сексуальний скандал, головним фігурантом якого він був.

У ніч на 15 травня 2011 року в аеропорту ім. Джона Кеннеді в Нью-Йорку глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан був затриманий за звинуваченням у сексуальних домаганнях. Не маючи дипломатичного імунітету, поліція пред'явила голові МВФ офіційні звинувачення у сексуальних домаганнях, спробі зґвалтування.

32-річна покоївка готелю Sofitel на Таймс-сквер звернулася в поліцію, заявивши про домагання з боку глави МВФ. Жінка заявила, що їй вдалося втекти з номера Кана вартістю три тисячі доларів за ніч, де, за її словами, і стався інцидент.

18 травня 2011 року Стросс-Кан змушений був подати у відставку з посади голови МВФ.

Крім того, 27 березня цього року Домініку Стросс-Кану було пред'явлено нове звинувачення в причетності до злочинної групи, що займається сутенерством. Офіційні звинувачення пред'явили Стросс-Кану після допиту, проведеного правоохоронними органами міста Лілль.

Екс-главі МВФ дозволили залишитися на волі за умови внесення застави в 100 тисяч євро. Стросс-Кан звинувачення категорично відкинув.