"Напередодні маршу ми володіли інформацією про спробу організувати провокації з метою дискредитувати традиційну смолоскипну ходу на честь Бандери у Києві. Завдяки активній громадянській позиції учасників акції та велелюдності заходу більшість із запланованих провокацій вдалося унеможливити або локалізувати", - йдеться у повідомленні прес-служби партії.

Крім того, у "Свободі" зауважили, що засуджують інцидент, який виник на закінчення маршу біля готелю "Прем'єр Палас".

"Свобода" засуджує зазначені провокативні дії. 2 січня 2014 року політвиконком об'єднання проаналізував результати акції; за результатами перевірки ухвалено рішення про виключення з лав ВО "Свобода" двох осіб, яких було втягнуто в інцидент і які піддалися на провокацію", - зауважили націоналісти.

У партії запевняють, що провокація була спланована наперед.

"Про спланованість і зрежисований характер провокації свідчить хоча б той факт, що обліковий запис, на якому було викладено змонтоване відео, було створено напередодні, а викладене відео активно розпіарили провладні "боти"", - зазначають свободівці.

Нагадаємо, в Україні напередодні відзначили день народження Степана Бандери. Найбільш масовими акції були у столиці. 10 тисяч людей зі смолоскипами пройшли центром Києва.

Нардеп від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко стурбований смолоскипною ходою з нагоди річниці дня народження лідера ОУН Степана Бандери.