Про це в суді заявив 57 за рахунком свідок у справі Луценка генерал Володимир Євдокимов, який у 2007—2010 роках обіймав посаду заступника голови МВС — начальника кримінальної міліції.

"Я був засмучений, що святкування проходило як урочистий захід, а не святкування", — відповів Євдокимов на запитання про святкування Дня міліції в 2008—2009 роках.

Свідок уточнив, що цей день встановлений указом Президента як святковий, і постанова Кабінету міністрів не скасовує дію указу.

"Врочистості тоді пройшли без помпи, без фуршету. Я навіть за свої кошти "накривав поляну" для ветеранів", — сказав свідок.

Євдокимов також наголосив, що ветерани Міністерства внутрішніх справ і генерали готові зібрати необхідну суму коштів, щоб покрити видатки на оренду зали Палацу "Україна", які прокуратура висуває Луценкові як розтрату бюджетних коштів, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Як відомо, одна зі справ щодо екс-голови МВС була порушена за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в Палаці "Україна". Адвокати стверджують, що йдеться про суму в 607 тисяч гривень: по 300 тисяч на оренду палацу в 2008 і 2009 роках, ще 7 тисяч — на квіти, нагороди і пальне.