Про це повідомили у прес-службі польської державної компанії PGNIG.

"За останню добу постачальник "Газпром-Експорт" не підтвердив заявки PGNIG, і йде зменшення поставок з цього напрямку на приблизно 7%”, - сказано у повідомленні.

За словами прес-секретаря PGNIG Йоанни Закшевської, "Газпром" не попередив про плановане скорочення поставок газу і наразі не пояснив причини.

Також Закшевська зазначила, що скорочення поставок торкнулося газу, який імпортувався до Польщі через "Ямальський газопровід", що проходить через Білорусь, а обсяги поставок російського газу через Україну не змінилися.

Наразі добове споживання газу через сильні морози збільшилося в Польщі до 65-68 мільйонів кубометрів газу.

Прес-служба PGNIG повідомила, що сьогодні поставки імпортованого палива скоротилися до 40,8 мільйона кубометрів на добу з 42 мільйонів кубометрів, про які компанія повідомляла раніше, а внутрішній видобуток - до 7,2 з 7,5 мільйона кубометрів. Решту обсягу Польща бере з газових сховищ, в яких є близько 1,2 мільярда кубометрів газу.

PGNIG з 30 січня і 1 лютого обмежив поставки газу найбільшим промисловим споживачам у Польщі, пояснивши це рішення загрозою розбалансування газотранспортної системи через збільшене споживання газу в умовах сильних морозів.